Kiitos että hyväksyit evästeet.

Nyt voit piilottaa tämän viestin tai oppia lisää "evästeitä"

Finland

Diagnostiikka

Pikatestit ovat eläinlääkärien tai laboratorioiden käyttöön tarkoitettuja testejä, joilla voidaan todeta tauteja ja sulkea niitä pois. Pikatestit ovat nopeita, helppokäyttöisiä ja edullisia. Pikatestien avulla eläimen omistaja voi saada tietoa eläimensä terveydentilasta eläinlääkärillä käynnin aikana. Alla lueteltujen testien lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluu monia muitakin testejä esimerkiksi sydänmatotartunnan, erlichian tai leishmanian toteamiseen. Jos haluat lisätietoa diagnostiikkatuotteistamme, otathan yhteyttä.

Ovatec Plus

Ovatec Plus on siisti, helppo ja tarkka tapa sisäloisten toteamiseen koiralta, kissalta tai hevoselta. Näyte otetaan eläimen ulosteesta. Eläinlääkäri lukee tulokset mikroskoopilla. Yksi näyte riittää tavallisesti diagnoosin tekemiseen. Jos ulosteessa todetaan loisia, eläin lääkitään.

Ovatec testi

Fungassay

Fungassay tarjoaa eläinlääkärille yksinkertaisen ja käytännöllisen työkalun dermatofyyttien eli ihon sairaalloisen sienikasvun toteamiseksi. Testi perustuu elatusalustan värin muutokseen kullanruskeasta punaiseksi. Värinmuutoksen aiheuttaa patogeenisen, esimerkiksi Microsporum- tai Trichophyton-sienen kasvu. Nämä sienet aiheuttavat useimmat kotieläinten ihon sienitulehdukset. Näyte otetaan lemmikin iholta kohdasta, jossa epäillään sieni-infektiota. Näyte laitetaan Fungassay-purkkiin, ja sitä tarkkaillaan enintään kahden viikon ajan. Taudinaiheuttajasienen kasvu todetaan värinmuutoksen perusteella.

Fungassay testi

Witness FIV/FeLV

Witness FIV/FeLV -testiä käytetään kissan immuunikatoviruksen (FIV) vasta-aineiden ja kissan leukemiaviruksen (FeLV) diagnosoimiseen. Molemmat virukset aiheuttavat epämääräisiä oireita kissalla, joten niiden toteaminen ilman testiä on vaikeaa. Testi tehdään eläinlääkäriasemalla kissan verinäytteestä.  

FeLV FIV testi

Witness Parvo

Witness Parvo -testiä käytetään koiran parvoviruksen (CPV) diagnosoimiseen. Koiran parvovirustartunta aiheuttaa vaarallisen suolistotulehduksen. Tauti on hengenvaarallinen pennuille ja vanhoille koirille. Oireita ovat verinen ripuli, oksentelu ja kuivuminen. Parvovirus tarttuu ulosteesta suun kautta. Virus tarttuu herkästi ja kestää hyvin erilaisia ympäristöolosuhteita.

Witness Parvo -testi pystyy toteamaan kaiken tyyppiset ulosteessa erittyvät koiran parvoviruskannat. Positiivinen tulos osoittaa koiran parvoviruksen läsnäolon. Testi tehdään koiran ulosteesta eläinlääkäriasemalla. Testillä voidaan todeta myös kissan parvovirustartunta.

Parvovirus testi

Witness LH

Witness LH -testiä käytetään koiran ja kissan lisääntymisen suunnittelussa. Testillä todetaan eläimen ovulaatio määrittämällä luteinisoivan hormonin (LH) erityksen huippu. Testi tehdään eläinlääkärin toimesta verinäytteen avulla. Testiä voidaan käyttää kissanaaraalla sen määrittämiseen, onko eläin steriloitu.

LH testi

Witness Relaxin

Witness Relaxin -testiä käytetään narttukoiran ja -kissan tiineyden testaamiseen sekä narttukoiran valetiineyden ja todellisen tiineyden erottamiseen toisistaan.

Relaxin testi

OTA YHTEYTTÄ

Zoetis Finland Oy

Tietokuja 4

00330 Helsinki

Puh: 010 336 7000